SIGURANTA NATIONALA , APARARE SI ORIDINE PUBLICA

Conform legislatiei in vigoare (legea 333/2003, legea 295/2004 si legea 17/1996, legea 117/2011), avizarea psihologica necesara obtinerii sau prelungirii permisului port-arma este necesara atat pentru persoanele fizice cat si pentru  persoanele juridice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si persoanele care poseda drept de procurare, detinere sau, dupa caz, port si folosire a armelor .

Astfel, serviciile psihologice in domeniul securitatii nationale, apararii si ordinii publice includ:

  1. Testare psihologica  pentru obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru agentii de paza si ordine
  2. Examen psihologic pentru obtinere aviz psihologic port-arma pentru tir sportiv (amatori si profesionisti), profesori de tir
  3. Evaluare psihologica pentru obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru vanatori amatori si profesionisti (detinatorii de arme de vanatoare)
  4. Test psihologic obtinere aviz psihologic permis port-arma pentru politistii comunitari
  5. Testare psihologica obtinere aviz port arma pentru persoanele fizice detinatoare de arme pentru autoaparare
  6. Evaluare psihologica pentru aviz permis port arma pentru angajati si administrator ai firmelor care comercializeaza, transporta arme si munitii si a celor care executa servicii de montaj si intretinere a sistemelor de paza si alarmare.
  7. Testare psihologica pentru atestat detectivi particulari

Evaluarile psihologice din domeniul psihologiei securitatii nationale se desfasoara conform unei metodologii specifice, in functie de scopul evaluarii si se finalizeaza cu eliberarea avizului psihologic permis portarma.

arma